Onze geschiedenis

De basis van Young Real Estate Investments werd in 2011 gelegd. Sindsdien is er veel kennis en ervaring opgedaan in alle facetten van de vastgoedbranche: investeren, ontwikkelen, verhuren en beheren. Hieronder vindt u een overzicht van mijlpalen in onze geschiedenis.

Oprichting Young Venture Group

In 2011 legde oprichter Wim de Jong (1982) de basis voor Young Venture Group. Met zijn jonge bedrijf begon Wim met het aankopen van vastgoed in de regio Den Haag. In de beginjaren werden vooral kleinschalige woningprojecten aangekocht, verbouwd en toegevoegd aan de beleggingsportefeuille.

Groeiende vastgoedportefeuille

2012 - 2016

Vanaf de start werd op een “buy-and-hold” strategie ingezet: vastgoed werd aangekocht, op diverse manieren verbeterd en vervolgens aangehouden als lange-termijn belegging. Met de portefeuille groeide ook de omvang van het bedrijf: er werd teams aangesteld voor verbouw, verhuur & beheer en financiële administratie. Daarmee ontstond een allround vastgoedonderneming.

Deelname van eerste investeerders

2013

Vastgoed was in ruime mate te koop, maar in de nasleep van de wereldwijde kredietcrisis waren banken niet bereid om ruimschoots hypotheken te verstrekken. Om de groeiambitie te kunnen realiseren, trok Young Venture Group kapitaal aan bij investeerders uit haar eigen netwerk. Samen financierden zij succesvol nieuwe vastgoedaankopen. Hiermee werd de basis gelegd voor wat in 2021 een volwaardige onderneming zou worden: Young Real Estate Investments.

Investeringen in commercieel vastgoed

2017

Bepalend voor de toekomst van Young Venture Group was de aankoop van twee leegstaande kantorencomplexen in Rijswijk, met een totale oppervlakte van 20.000 m2. Hiermee werd het startschot gegeven voor vastgoedinvesteringen buiten de woningmarkt.

De onderneming revitaliseerde de campus binnen anderhalf jaar en trok aansprekende huurders aan, waaronder Centraal Bureau voor Rijvaardigheid en BCD Travel. Een ander pand werd getransformeerd naar een studentenhotel met 148 kamers.

 

Young Venture Group vestigt zich in "Top 100 Ontwikkelaars"

2017 - 2020

Door de alsmaar groeiende vastgoed- en projectportefeuille vestigt Young Venture Group zich in 2017 voor het eerst in de jaarlijkse ranglijst “Top 100 Ontwikkelaars” van PropertyNL. Ook in de jaren daarna behaalde de onderneming steevast een notering.

Komst Nanne Veenstra als Managing Director

2019

In 2019 werden de bedrijfsactiviteiten dermate groot dat een managing director werd aangesteld: Nanne Veenstra (1981). Doordat de operationele bedrijfsvoering in handen was van de nieuwe directeur, kon Wim zich als ondernemer gaan richten op nieuwe ondernemingsideeën in het vastgoed.

Oprichting Young Real Estate Investments

2020

Doordat Young Venture Group actief was in allerlei facetten van de vastgoedmarkt, werd besloten om elke activiteit onder te brengen in een aparte deelneming. Elke deelneming werd bestuurd door een directeur met een aandelenbelang. Zo ontstonden achtereenvolgens Parkstone Real Estate (professioneel kantoor voor verhuur en beheer van vastgoed), Rebirth Development (projectontwikkeling) en Young Real Estate Investments (vastgoedbeleggingen).

Young Real Estate Investments (Young REI) biedt hoogwaardige vastgoedbeleggingen aan met een aantrekkelijk rendement voor investeerders. Wij investeren zelf mee in al onze beleggingen en steken de handen uit de mouwen om onze gezamenlijke investering te laten renderen.

Lancering eerste vastgoedobligatie

De eerste investering van Young REI betreft een woningbelegging in Den Haag. De aankoop en financiering zijn in januari 2022 afgerond. Sindsdien ontvangen investeerders een aantrekkelijk rendement dat elk kwartaal contant wordt uitgekeerd.

Lancering tweede vastgoedobligatie

In februari 2023 is de tweede belegging via Young REI succesvol aangekocht en mede-gefinancierd via investeerders: een duurzaam kantoorgebouw in de regio Arnhem.

Lancering derde vastgoedobligatie

In december 2023 is onze derde belegging via Young REI aangekocht: een kantoorgebouw op het grootste bedrijventerrein van Zoetermeer: Lansinghage.

Lancering vierde vastgoedobligatie

In december 2023 is ook onze vierde aankoop afgerond: een monumentaal kantoorverzamelgebouw aan de Zeestraat in centrum Den Haag. Dit gebouw zullen we volgens het kantoorconcept van Young Offices exploiteren: Het Zeekwartier.